fredag 27 februari 2009

En låda till färdiga kort.

Kom på när jag satt och plockade att jag behövde nånstans att ha mina färdiga kort. Bra lådor har jag ju till det, men de är ju inte vackra ;-)
Altrade därför en låda genom att klä in den i ett papper jag hade som jag tycker är fint, men svårt att scrappa med. Dekorerade framsidan också och den blev så här :-) Närbilder förstås :-) Använt mina älskade småblommor igen. Förstår inte hur jag någonsin har kunnat leva utan dem...Lite utstansade swirls, bling och stämplat lite i nederkant på "skylten". Hade inte bokstäver så det räckte till "bettan" så de gjorde jag själv...

Hela lådan med kort i. I bakgrunden syns min korg med småblommor. Den står längst fram på skrivbordet :-)
Bara att bläddra fram och plocka åt sig ett passande kort om man behöver :-)
Nu är det kväller och mer pyssel blir det en annan dag. Måste ju få helt ordning också men det är så roligt att scrappa när man helt plötsligt har plats för det :D
Kram till er!
Elisabeth

Påsktavla

Jag har inte blivit färdig med min pysselhörna ännu, men scraptarmen suger :-D så jag gjorde en liten påsktavla med den lilla krokusen jag gjorde för ett tag sedan.
Det är en enkel träram jag köpte på europris (eller vad de nu heter) för 14:- st. Jag målade först i ljust gult, men tyckte det blev för mycket "kyckling" över det hela och lade därför ett tunt lager vitt över också. Glasskivan tog jag helt sonika bort :) En pennyblack igelkott fick pryda ena hörnet och den lilla lila krokusen jag gjorde för ett tag sedan fick sällskap av en väldans massa gula småblommor. Fjärilen som sitter i ena hörnet har jag fått en gång på ett kort. Nu rensade jag ut och den fjärilen är ju bara så bedårande och passade så bra här! Det är Pysselgalningen/coffieaddicted som har gjort den :-)

Nu får denna stå och pryda min nya hylla ett tag för att till påsk flytta hem till mamma :)
Hoppas ni har en underbar dag!
Kram
Elisabeth

torsdag 26 februari 2009

Inköpt till pysselhörnan!

Efter förfrågan så kommer lite bilder från min pysselhörna. Och många bilder på vad det är jag har handlat hem till att inreda min hörna med.
Först ut är Ordning bestick från Ikea 39:-. Har sett andra använda detta till smala band och tyckte det var en kanongrej. Sedan är det Kassett lådor CD-låda *2 49:-, DVD-låda *2 59:- och Kassett Låda *2 65:- och dessa ska ju då användas till allsköns grejer man har. Det kommer att bli dubbelt upp med smålådorna :)

En Grundtal Kryddhylla Ikea 99:- att hänga på stång. Den ena stånger hänger uppe och jag har köpt ytterligare en till. De heter Bygel stång 55 och kostar 29:-. På andra bilden här ser man lite mer hur det ser ut på väggen just nu. En tavelhylla av nåt slag sitter ovanför stången och ska fungera för förvaring av saker jag vill ha nära till som vissa stämplar osv.

Nåt som alltid sabbar mitt djupa skrivbord är datorn, och den är jag komplett beroende av. Det är bara inse ;-) Den står alltid ivägen och jag samlar bara saker bakom den och har inte plats för scrap sedan.
Hittade då detta laptopbord på ikea för 199:- Vilket då passar perfekt bredvid mitt skrivbord. Och nej, vi har inte damsugit och torkat golv än :D
Jag kommer att sitta bredvid kakelugnen så om jag fryser så kan jag tända en liten brasa...mysfaktor!
Två stycken Lack vägghylla köpte jag också för 99:-stycket. Dessa ska sitta ovanför tavellisthyllan.



Det blir inte mycket scrappat för tillfället, plockar för fullt för att få lite ordning istället :-)
Hoppas mannen vill hjälpa mig skruva upp hyllorna ikväll....så kommer fler bilder vartefter.

Kom gärna med tips och idéer! Jag blir så glad...och tack för alla tips jag fått om scraphörnor/rum att besöka och inspireras av.
Många kramar till er!
Elisabeth

onsdag 25 februari 2009

Ikea kasett och lite gott o blandat.

Då jag inte har nåt nytt scrappat att uppdatera bloggen med så får det bli lite gott och blandat idag. Jag är inte nån vidare värst bra fotograf och trots att vi har en systemliknande digitalkamera så fotar jag alltid med min mobil. Fick för mig att försöka fota en lyktstolpe vi satt vid vår parkering häromkvällen när det snöade så mycket, och det blev ju rätt så hyfsat :)

Och så mitt vardagsgöra just nu, mata lamm :) Vi skulle ju döpa dem efter disney har vi sagt, men efter att ha matat den här lilla sötnosen igår så har vi tänkt om. Se bara hur han rullar sina öron bakåt när han äter :D Dear Devil är hans nya namn :D
I strålande solsken som på kvällskvisten.

Så fyndade jag två lexikon igår på bokrean. Dessa ska förhoppningsvis hjälpa mig att förstå vissa saker i utländska bloggar och hjälpa mig kommentera dessa med nåt annat än "lovely" när jag tycker något är bra. Min engelska är alltså ganska kass ;-)

Sedan har jag suttit och skrivit ner mina top fem i alla kategorier på scrappiz CC så jag ska få det lite lättare när röstningarna påbörjas. För ni ska väl rösta?
Kassett heter en serie "papplådor" på Ikea och jag har sett flera ha dem i sina scraphyllor. Nu har jag hittat en sån som heter Tidskriftslåda med lock i 2-pack. Dessa är ju alltså 33cm breda, 38cm djupa och 30cm höga. De måste väl bli perfekta som pappersförvaring? Eller vad tror ni?
Är det kanske någon som redan har dem...till det?
Tack snälla ni för alla kommentarer jag får. Ni gör min dag :)
Även om solen har gömt sig här idag så hoppas jag ni andra har en solig vacker dag!
Kram
Elisabeth

tisdag 24 februari 2009

Boll, gör en krokus och hjälp jag gör en scraphörna.

Först så har jag provat att göra en boll av 20 utstansade cirklar. Hittade idén här och tyckte de var så söta. Men det krävs nog några försök innan man får alla skarvar snyggt ;-)


Gör en krokus eller två :-)
Förvisso är det ett tag kvar till påsk, men varför inte börja med lite söta krokusar? Denna var väldigt enkel att göra.

6 cirklar i valfri färg behövs. Jag målade med lila promarkers på bladen också och på närbilderna ser ni hur jag vikt nederkanten för att få dem böjda. Satt ihop 3 st först med en orange lite knöglad stripes i mitten. Sedan satt jag ihop de andra tre och limmade ihop dem så de blir som på bilden.
På baksidan ser ni hur jag har "fuskat" dit själken. Det vita i nederkant är en vit cirkel jag snurrat runt själk och blad.

Hjälp! Nu gör jag scraphörna!
Mitt kontor är alla organisatörers skräck!
Kontoret är det ställe som står allra längst ner på städlistan jämt. Det är viktigare med allt annat...Nu har vi fått nog och igår plockade vi ner hela kontorets innehåll i lådor och började flytta om och organisera.
Min scrapyta var vid detta tillfälle mindre än 20*20cm :D

Första bilden är där jag satt. Andra bilden är var jag ska sitta nu fast med mitt egna raka skrivbord. Hyllan som syns på bild nr 2 ska jag ha. Jag har en tavellist och en stång med några krokar och byttor.
Om en liten stund åker jag till stan och fortfarande står allt i rummet utanför. Jag vet ju inte hur det ska vara.

Hjälp mig nu snälla, tipsa mig om sidor med scraphörnor, kom med bra tips och idéer på vad jag behöver.
Så fort det är klart så kommer "Efterbilderna"

söndag 22 februari 2009

En lo som är lite mera jag.

Nu kommer en Lo som i alla fall är LITE mera jag. Har provat på så mycket nytt under denna CC-tid och resultatet blir ju som det blir då. Denna Lo är gjord efter en väldigt rörig skiss. Jag hade grått i tankarna när jag började, men det blev mer svartvitt. Valde därför att färglägga hela det bårdstansade mönstrade pappret med orange promarkers. :-) Några närbilder förstås :D är ju alltid kul. Tycker jag i alla fall...
Två hjärtan ihopsatta med en blomsjälk med ett litet metallhjärta i och det andra blommorna och blinget. Har av någon anledning VÄLDIGT svårt att låta bli mina små rosor ;-)


Önskar er alla en trevlig kväll och till er som är med i scrappiz CC...Lycka till!
Elisabeth

Kort utan stansade ellelr färdiga dekos.

Skulle göra ett kort på "gammalt hederligt vis" dvs utan färdiga dekos och utan hjälp av några stansar eller mönsterpapper.
Började så bra med en kanonidé om en blomma jag sett i cyberspace nån gång. Slutade i frustration över att inte kunna använda NÅNTING :D Tänk så beroende man har blivit av stansar och mönstrade papper...fick ju inte göra egna med hjälp av stämplar heller. Det blev ett blått kort i alla fall, vet inte vad blomman ska föreställa igentligen men då det ser lite dystert och kondoleansaktikt ut så blev rubriken "tänker på dig".

Hoppas ni haft en skön helg och får en bra vecka!
Tack för alla kommentarer jag får...det är så roligt att läsa och varje kommentar ger mig en liten glädjekick :-D

Kramar till er!
Elisabeth

lördag 21 februari 2009

Ett vårkort.

Ett kort gjort efter skiss i en utmaning på scrappiz CC (förstås ;-))En rubonfågel & kanin fick göra brunnen sällskap. Försökte måla "kallt" så det inte skulle bli somrigt. Lite crystals och massor av små blommor förstås ;-)
En liten närbild på blommorna.

Vet inte om jag någon gång har uppdaterat min blogg med nya alster 3 gånger samma dag, men nån gång ska ju vara den första ;-)

Nu har jag plockat bort scrapsakerna för idag och önskar er alla en skön kväll och en fortsatt kreativ helg!

Kram Elisabeth

Två bidrag till!

Bidraget jag fick sätta dit lite extra grejer på överst och underst ett som är helt utan dekorationer. Det har jag aldrig gjort förut, kul att veta vad ni tycker om den. Min dotter säger ful :-D

Önskar er en fortsatt kreativ helg!
Elisabeth

Bidrag + sur:-(

Ibland blir man bara så sur :-( Försöker hinna med lite alster till scrappiz Cc, men det är inte lätt med tre barn, även om en är rätt så stor så distraherar dem hela tiden just nu.
Detta är ett bidrag till en skiss jag gjorde, tog väldigt mycket av den scraptid jag skulle få idag. Gissa om jag blev sur när jag ska ladda in bidraget och det visar sig att det i RUBRIKEN står att det ska vara till KORT. Det kom ju inte med när jag satt och skrev ut utmaningarna. Även om jag gillar Lo´n så känns det väldigt ledsamt att jag förlorat så mycket av den tid jag skulle få scrappa med ett bidrag som inte kan vara med :-( Min dotter Nathalie 8 år har också gjort ett bidrag som jag lovat lägga upp i min blogg :-) Hon har skapat denna efter en skiss.

Ett ytterligare bottennapp idag är att jag missade en rad i den andra utmaningen jag gjorde idag. Det skulle vara med både knappar, band/spets samt något stämplat. Jag hade för en gångs skulle inte haft med något av ovanstående. Ska man skratta eller gråta :-D?
Det var bara att försöka få dit lite sånt...blev inte så bra, men jag skickar in den ändå, för jag vill ju vara med i utmaningarna ju. Den kommer upp senare.
Nog gnäll för idag.
Nya tag gäller, men nu ska det ju fixas massa annat först ;-)
Önskar er en mycket bättre dag än jag själv har haft ;-)
Elisabeth

torsdag 19 februari 2009

Prima TE :D

Till Scrappiz CC igen, denna gång i kategorin "Gör en gåbortpresent". Har sett en variant på denna någon gång i cyberspace men kan tyvär inte hitta tillbaka. Flaskan är en primaflaska som det varit blommor i. :-) Otroligt svårt att fota så det gör den rättvisa, men massa närbilder blir det förstås som vanligt.


Jag har bara skrivit TE, så kan man ge den till vem som helst, annars kan man göra en etikett speciellt till någon. Locket har jag provat att göra sån där sicksackblomma och fyllt på med rosor.
Lite vita pärlor är fästa lite här och var också :-)

Det var allt för idag och jag önskar er en trevlig kväll!
Elisabeth

Bidrag till Scrappiz cc.

Det pågår CC på scrappiz och för första gången tänkte jag hoppa på en sån. Mitt första bidrag är gjort till en utmaning där man skulle använda sig av Smyckesdetaljer så som berlocker, pärlor...och minst en pin.
Det har jag använt här på mitt bidrag i vintagestil. Ett tackkort till den vän som alltid finns där i vått och torrt. Har rivit ett papper i mindre bitar, chalkat kanterna och klistrat fast på ett annat papper, rullat kanterna lite här och var. Själva bilden är också fastsatt på ett papper med Trasade, chalkade kanter.
Och så lite närbilder :

Har klätt en dubbel spetskant med lite mörkröda blommor. På bilden har jag en rubon från octoberafternoon (thank you), lite bling, mer blommor, Tillplattad pärlhatt med hänge i och en vit liten pärla som döljer hålet. ...


Förhoppningsvis så får jag tid till fler bidrag. Cropen pågår till på söndag om jag uppfattat det rätt :-)
Ha en underbar dag!
Kram
Elisabeth

onsdag 18 februari 2009

"Vad jag blir GLAD av"

En sida till min BOM. "Vad jag blir GLAD av".
Har gjort den efter en skiss hos Scrapbooking4you.
Papper från bla Websters pages, Blommor från Prima och Petaloo. Alfabeten från rosemoka och American crafts. Minirosorna är köpta från Papirloftet i Norge.
Lite närbilder. Egengjord ram och utstansade hjärtan. Fjärilen fanns redan i pappret så den skar jag ut innan jag satt papper över, Say it in crystals från prima. En egengjord ram där jag skrivit lite slarvigt i vad det är som får mig på bra humör just nu :-)



Önskar er en superbra kväll!
Elisabeth

tisdag 17 februari 2009

Färgglatt osså mera lamm :D

Idag är det färgglatt! Mycket färger för att vara jag :-) En Sarah Kaystämpel fick spela huvudroll på detta färgglada ark. Ett enkelt kort "Hej", blev till pysselgårdens februariskiss. Fanns inte så myckt att ta närbild på här, men jag har ritat färdväg till fjärilen för första gången ;-)

Och en gång till, titta vad jag hittade i fårhuset i morse :) Två små nyfödda lamm bara halvtimmen gamla. En flicka och en pojke. Deras mamma kan dock inte dia dem utan de är nu inflyttade i ett separat fårhus med lite mer värme där vi matar dem varannan timme. De går ihop med mamman i övrigt, så förhoppningsvis så kommer jag INTE att ha två lamm springande efter mig hela tiden :D
Det är kul, i ett par veckor, men sedan börjar det kännas ganska jobbigt att nästan trampa på lamm varje gång man vänder sig om.