onsdag 29 april 2009

Alster till Hobbyhuset

Jag har ju inte tid igentligen, men här kommer ett snabbgjort bidrag till hobbyhuset poängjakt. Tema sommar och sol, och mina vattenkrigsbilder som jag skulle ha gick inte att finna, så ett typiskt sommarkort på min dotter Nathalie fick det bli. Utstansade runda cirklar fick vara dekorationer tillsammans med två stämpelmotiv. Uggla och groda.
En liten blomsterhög förstås samt lite prickigt organzaband i sommargrön färg. Bakom kortet finns en tag med dold journaling. Och detta handlar ju förstås om hennes stövlar. Hur varmt det än är och hur hon än har klätt upp sig så är det ju såååå smidigt att bara trycka ner fötterna i ett par stövlar istället för att ta på sandalerna. :o) Typiskt ungar.

Sedan var det extratävlingen "jag är", och eftersom jag är så trött på BomLO´s så gjorde jag en enkel liten tavla (vet inte var jag ska göra av alla dock:-o) med texten "Jag är bäst, på att vara jag"
Det är en grön rubon och på det småblommor, bladband, wellpapp, blingstenar och olika alfabet som jag inte har namnet på :-)
NU har jag faktiskt inte tid med detta mer....nu MÅSTE jag göra ordning för vår lilla tripp!
Hoppas ni alla får en underbar fortsättning på veckan!
Kram Elisabeth

tisdag 28 april 2009

Tavlor på rad

Fick lite papper över när jag gjorde min presentationsLo till Storyhouse och gjorde då en liten "tavlor på rad" med texten Love. :o)
Det är minirosor (förstås) och rosa glitterbokstäver. Minns inte vad de heter men finns i storyhouse webbshop. Det vita bottenpappret är ett vanligt vitt papper som är stämplad med inkidos "för att du finns"stämpel. Den enda dekorationen i övrigt är cs som jag skurit i smala rängor och krullat vid rosorna samt satt några raka i hörnen som lite utfyllnad :-) Närbilder finns :o) I storyhouse blogg, så kila in dit och ta en titt.

Känner mig något stressad då jag så gärna vill vara med i alla tävlingar på hobbyhuset. Vid förra deltävlingen så lyckades jag ju till och med få mina första *duktighetspoäng* ;-). Så en lo med tema sommar och sol, ska skapas, samt något till extratävlingen "det är jag". Till saken hör att på torsdag morgon åker vi bort några dagar och jag vet inte riktigt när vi kommer tillbaka. Och då är det hur som helst kalas på gång.
Jag känner mig Liiiiite smått stressad :D

Hoppas ni har lugna sköna dagar nu i vårvädret i alla fall! Och en sak till...TACK, för alla rara kommentarer ni lämnar efter er när ni är här. Jag blir ju sååå glad!
Kram till er alla!
Elisabeth

Enkelt kondoleanskort...

Ett av de enklaste kort jag nångonsin har gjort, men när jag gjort mina kallor så bara såg jag framför mig ett sånt här kort och MÅSTE göra ett. Nu hoppas jag bara att jag aldrig behöver det förstås.
Det är glimmad cs och vanligt svart papper som matta. En liten närbild på de enda dekorationer kortet har. Och om det inte heter kondoleanskort som jag nu fått för mig så hojta till så jag får ändra :-D
Slapp träning idag, orken finns inte. Utvecklingssamtal är planerat tills idag också så det är bara att pallra sig iväg om en stund igen. Solen lyser....med sin frånvaro! Kanske är det därför man är lite trötter...kan ju alltid skylla på det i alla fall ;-)
Har lite andra grejer att visa, men det gör jag när det blivit publicerat i Storyhouse blogg. Det kommer upp massa roliga saker i den bloggen både nu och då, eftersom vi ivriga DT´s skapar för fullt med vårt material :-) Så håll utkik här.
Önskar er alla en trevlig dag!
Elisabeth

måndag 27 april 2009

Tutorial på minikalla

Har sett många använda dessa söta minikallor på både kort och lo´s. Naturligtvis var jag tvungen att prova att göra en själv. Så här kommer en liten tutorial :o) Många gånger så klipper jag ju bort själkarna på minirosorna och här har jag böjt den lite i toppen och doppat den i gul färg. Hobbylack, men det går säkert likabra med akrylfärg om du har det. Klippte en form av ett avlångt hjärta av en pytteliten bit akvarellpapper som jag valde för att få lite struktur i blomman.



Rulla pappret lite för att få det att mjukna samt böj ut toppen lite. När jag har fäst den runt själken så har jag rullat snett uppåt som bilden visar.


Nu är det bara att plocka fram blomstertejp. Har inte du heller någon? ;-) Jag klippte mig en liten liten ränga av ett grönt tunt papper och limmade fast i skarven.


Så här blev min lilla kalla...för det är väl så de heter? :-o


Så har jag fått en jättesöt award av rara Alex :o) Tack snälla du! Jag vill ge denna vidare till:
Nu är det promenad i det vackra vädret som gäller :-)
Hoppas ni alla har en härlig dag i solskenet!
Elisabeth

fredag 24 april 2009

Tema kärlek & romantik

Ok, trots att det går så illa som det bara kan gå i en tävling, så fortsätter jag mata in Lo´s till deras poängjakt. :o) Har ju inte lyckats knipa ett enda extrapoäng än så länge och det delas ju ut massor av såna.

Här är i alla fall min tolkning på temat denna gång. Det är fyllt med tyll, blad, blommor, bling, bladband, hängen, egengjord ram bla.

Titta på bilden längst ner i hörnet :o) Ser ni den lilla, lilla nallen?

De hade även en extratävling där alla som skickade in en skylt fick 5 bonuspoäng och nånstans måste jag få poäng ifrån så det var bara skapa en liten skylt...eller liten och liten, den skulle helst vara 30 cm så 15*30cm blev måttet på denna :-)
Några närbilder på hörnen :-)

Älskar verkligen detta papper, trots att det faktiskt är rosa :-o, jag kanske håller på att bli sjuk. Denna skylt skall definitivt sitta uppe och kom gärna med förslag på vad jag kan skriva på den istället. En ny header kanske, men inte rosa....;-)
Njut av solen ni som har lyckan att få se den. Jag är en av dem så det är dags att lämna datorn.
Kram
Elisabeth

torsdag 23 april 2009

Ett morsdagskort

Ett litet morsdagskort till utmaning på hobbyhuset. Hade tyvär ingen stämpel som passade så det var bara att plocka fram den gräsliga handstilen och försöka texta dit en liten rad ;-) Har använt mig att två stämplar, en jättsöt uggla som jag inte vet var den kommer ifrån och denna blomma som jag inte heller har en aning om var den kommer ifrån. Det fick gå i blått då det är min kära mors favoritfärg.
Enligt prognoserna så ska vårvärmen komma :o) Jag hopps såååå att det stämmer!
Önskar er en härlig dag!
Elisabeth

tisdag 21 april 2009

Jag är DT och här är min presentation!

Jag är DT! Det är så fantastiskt spännande och jag är så otroligt glad att Jessica har givit mig den här chansen att få inspirera för Storyhouse! Jag har redan fått mottaga ett dt-paket med bland annat de ljuvligaste blommor som jag för mitt liv inte förstår hur jag har kunnat missa.
Min presentationsLO
Närbilder, givetvis :o) Gjorde mig en journalingruta med en egenritad form jag klippte ut ur svart cs, på den sitter förutom en stämplad ros, en liten metallstjärna. På andra bilden synd bland annat en ljuvlig spets, tillsammans med mer stämplade blommor, en annan stämpel som jag inte kan komma på vad det heter och en frän "prislapp", trodde jag fått nåt galet först innan jag såg att det står "priceless" på den.

Minirosor, de ljuvliga blommorna och matchande knappar. Har trätt rostjälken genom knappen. har även några svarta pappersremsor som fick hjälpa till att lyfta Lo´n lite :o)

Alla stämplarna är från inkido och denna använde jag i två hörn.

Äntligen är jag igång och jag tycker det är sååååå kul!
Glöm inte att titta in hos Storyhouse och naturligtvis i deras blogg där vi inspiratörer just nu håller på att presenteras :o)
Ha en skön kväll!
Kram Elisabeth

Kaos-award och några andra :-)

Jag har fått en KAOS-award från Yoli! :o)
Kopierat från Yolis blogg.
KAOS(Kreativa Artister med Otrolig Skaparglädje)
En levande logga som sänds till någon man uppskattar.Men istället för att ha den digitalt, så skapar man riktiga scrapverk och skickar dessa vidare.Den som får, ska i sin tur skicka vidare egengjorda KAOS-awards till dem de uppskattar.Awarden heter ju som sagt KAOS oavsett vem som gjort dem. Å på dessa ska ens egen stil, eller spcialiteter finnas med.Varje KAOS-award innehåller:
Titel: KAOS - Kreativa Artister med Otrolig Skaparglädje
Skaparens eget namn
Storlek: 10x15cm
Sedan ska man ju givetvis fota/scanna awarden och blogga om den också.På så vis blir ju awarden ett digitalt minne, men också något man kan fysiskt spara och titta på.I bloggen utser man också nästkommande TRE KAOS-vinnare.Kanske skiva en liten förklaring om varför dessa fått awarden, eller bara lämna länk till dem.

Baksidan.
Vet ännu inte vem jag ska skicka vidare denna till, utan återkommer med det :o)
Så har jag fått 2 awarder till :o) Denna har jag fått av Lotta och Essmo, sänder den dock inte vidare då jag redan gjort det en gång. Denna har jag fått av Maria :o)
Tack snälla rara ni för att ni tänker på mig. Jag blir så glad när ni visar uppskattning på detta sätt :o) Nu tycker ju jag att det är otroligt svårt att hitta VEM som skall få dessa, men det finns en tjej som skapar de mest fantastiska saker och som är en riktig goding ;-)
Yoli! Your blog rocks girl!

Hoppas ni alla får en underbar dag, och att solen lyser på er!
Elisabeth

söndag 19 april 2009

Söndag och dags för en ny utmaning :o)

Det har gått två veckor sedan sist och denna gång är utmaningen på non Cute Gifts for Everyone att göra en "tictacbox". Jag hittade inte just tictac och valde då Läkerol :o) Bakida och en bild på hur den ser ut öppen. Man kan ju även göra med magnetlås om man inte vill ha band. Glöm inte att skriva en kommentar hos non Cute Gifts for Everyone så vi kan komma och titta på era fina verk :o)

Här skiner solen även om det blåser en hel del. Dags att ta itu med ett trädgårdsland :-)
Hoppas ni har en trevlig dag och glöm inte att kika in hos non Cute Gifts for Everyone för att se de andra inspiratörernas bidrag!
Elisabeth

lördag 18 april 2009

Slutligt bidrag till hobbyhuset

Vet inte om det blev så mycket bättre om man tänker glitter och glamour, men det här är i alla fall något som är i min egen stil. :o) Det blev en bröllopslayout....fast jag fick tänka till ordentligt innan jag satt dit datumet ;-) Ett mindre kort fick försöka vara med och rädda hörnet på Lo´n, det var ett kort min då blivande man tog på mig medans fotografen fotograferade för fullt. Nyinköpta svarta bladband...*älskar dem*. De svarta fick pryda denna lo, men jag har både grön och vinröd också :o) så har jag fler rosor nu så jag slipper måla dem med promarkers.

Massor av blommor, tyll, organzaband, utstansade swirls. De små rosknopparna har jag gjort av mina små miniblommor som jag satt en utstansad, grön, vanlig blomma runt om. Lite halvpärlor och en fjäril fick också plats. Ramen jag använt runt fotot är faktiskt ett sönderklippt fotografi, och föreställer en spegel jag har hemma på väggen.

Jag har glittrat runt foton och på alla blommor :-)
Har gjort MER, men ingenting som jag får visa ännu, så det återkommer jag med.
Hoppas ni har en trevlig helg!
Elisabeth

fredag 17 april 2009

Ett bidrag till hobbyhuset?

Linda Horn var så rar så hon lämnade en direktlänk till en översättningsgrej att lägga in i bloggen så nu behöver jag inte försöka skriva på engelska :-) Ni får trycka på översättaknappen.
Tack Linda :o)
Linda Horn was so nice, so she left a link to a translate to my blog. So now I don´t have to wrote in english. You can translate my hole blog yourself :-)
Thank you Linda :o)

Detta kort var ett försök till hobbyhusets "glitter & glamour"utmaning. Provade mig fram lite då jag tyckte temat var lika knepigt som förra gången ;-)
Hade tänkt att göra ett nytt försök, men nu har jag legat i magsjuka så om jag hinner ett nytt försök återstår att se :-( detta får tillsvidare stå som mitt bidrag, och om jag hinner ett nytt byter jag ut det :-) Lite närbilder...en rubon "celebrate" som syns lite dåligt.

En stor blomma som är glittrad i kanterna, en lite mindre blomma som är embossad med silvervit puff och en ros i det som är målad rosa med promarker och glittrad. Även kanten på det vita pappret har fått en glitterrand. "Say it in crystals"dekorationer i hörnen....igentligen som en bård fast jag klippte sönder dem.

Hoppas att ni håller er friska och krya där ute i cyberspace och att ni får en riktigt trevlig helg!
Elisabeth

onsdag 15 april 2009

Bokmärke, bookmark.

Har gjort ett bokmärke för första gången på evigheter, och det blev väldigt väldekorerat i toppen.
I´ve done a bookmark for the first time in a long time, many flowers. Band, tyll, stora och små blommor och rosor som jag målat med promarker och glitterlimmat, bling och metallhänge....kanske skulle göra likadant på andra sidan också :-)
Ribbon, tulle, large and small flowers and roses witch I´ve coloured with promarkers and had glitterstickles on, charms and bling...maybe I should dekorate the others side to :-)

Ha en skön kväll!
Have a good evening!
Elisabeth