onsdag 29 juli 2009

En grodprins på kort...

Har gjort ett litet kort som legat halvfärdigt ett tag :o) Till slut nu så skrev jag texten för hand...kanske skulle köpa mig nån stämpel med alfabet i ministorlek ? Papper från Graphic 45 och websters page bland annat...blommor och några hjärthängen. Texten lyder "Äntligen har du hittat din prins" :o)
Ha en underbart skön kväll!
Kram
Elisabeth

måndag 27 juli 2009

Äntligen uppdatering! En hund!

Äntligen en uppdatering, men inte har jag nåt pyssel jag kan visa er än...det skapas då och då här i huset, men det får visas lite senare när det publicerats i Storyhouse blogg, så håll utkik där om du är nyfiken på vad jag gör :-)
Jaha...nu har det äntligen hänt!
Jag har gett med mig efter 11 år och gått med på att det ska få flytta in en liten vovve i vårt hus ;o)
Jag är ju inte nån hundmänniska jag, men min man är ju det och han har sååå länge önskat en hund.
Så 25 % foxterrier och 75 % tysk jaktterrier i storlek extrasmall, blott 9½ vecka gammal fick igår kväll följa med oss hem. Här ligger han i mitt knä och halvsover i bilen, vilket han gjorde nästan hela vägen hem från Tenhult.
Lite busig idag efter att ha varit med husse på jobbet hela dagen och legat och sussat i bilen :-)
Han ser inte så "valpig" ut tycker jag, men jämfört med vår ena katt som han här försöker få lite fart på så är han inte stor :o) Kartig så det duger i alla fall :o)
Om en vecka ska jag ha en veckas semester och då far vi iväg åt västkusten till. Längtar verkligen tills dess. Men jag har även pysselabstinens så det duger, fast ork och tid finns ju inte :-o Brukar kunna trolla fram det mesta åt familjen, men ibland går jag bet....kan inte trolla fram fler timmar på dygnet.
Hoppas ni har det bra där ute i cyberspace!
Nu ska jag snart gå och sova ;-)
Elisabeth

söndag 19 juli 2009

Lo "Beautiful" skitiga jobb och ordning på tomten :o)

Först en lo!
Har verkligen längtat efter att kunna ta mig tid att sitta vid mitt pysselbord en stund. Påbörjade denna utan kort eftersom skrivarbläcket är slut, men så hittade jag ett gammalt kort på mitt nu 8-åring när hon låg i vagnen med sin filt och räckte ut tungan. Det fick det bli. Några närbilder :o)
Det är papper från bland annat websters page, blommor från papirloftet och ljusmanchetter. Band, bling, pärlor, strutsfjäder, diecut fjäril, och spets.
Syns dålig på kortet men texten är "Hello Beautiful, Make your life as beautiful as you"

Haha....kan ju inte låta bli att slänga in en liten när bild på den söta tungan också ;o)

Skitiga jobb!
Ja, veckan som var bjöd verkligen på en del skitiga jobb. Uppdraget var bland annat att röja undan under denna lastbrygga. På bilden är det min arbetskompis som med lövblåsen försöker få skapligt rent där under. Dammigt och skitigt i värmen, man fick turas om och skulle väl igentligen haft munskydd...
Ett par knäskydd ska jag nog införskaffa om det blir fler såna här uppdrag, för det var inte så kul att krypa fram på knäna med en sån maskin på ryggen utan såna vill jag lova ;o)


Ordning på tomten!
Har ju även hållt på mycket hemma på tomten. En ful kant vi inte visste riktigt vad vi skulle göra med, har vi nu lagt stenkant runt och släntat med gjord. Håller för fullt på att slänga ner lite alla möjliga perenner däri :-)
Tog ett kort när gräset var klippt och det mesta undanplockat :o)
Börjar se bra ut, men där gräset tar slut vid grusgången ska det också läggas stenar så det blir en rakare finare kant. Sen är det staketet runt altan och tegeltaket som skall gå runt 3 sidor på huset :-)
Men. Nu längtar jag efter semester och om två veckor är det dags för en veckas ledighet :o)
Men förhoppningsvis får jag några timmar fritt på fredag eftermiddag och då tar vi husvagnen och drar till High Chaparall!
Hinner definitivit inte sy nåt till dess, utan får leta fram nån annan klänning jag har gjort nåt tidigare år. Man måste ju klä sig ordentligt när man åker dit, kan ju inte åka som vanlig turist ;-)
Ledsen att jag uppdaterat min blogg så sällan nu för tiden, men jag har ju inte så mycket att visa då orken att skapa inte finns.
Hoppas ni alla har en härlig sommar!
Elisabeth

lördag 11 juli 2009

Fotoram

Söndag och vi utmanar er via "non cute gifts for everyone" att göra en fotoram denna gång :o)


Jag valde att göra den helt från grunden själv. Formen är egenritad och gjord av mörkblå cardstock och ett matchande papper från Sassafras.Har dekorerat med lite olika blommor och blad, pärlor, pins och diverse metalldekorationer som jag hittade i mina gömmor. Gjorde även en liten rosett med långa band och satt dit lite blåa blingpärlor.






Foto från sidan och på bild nr 2 ser man var man trär ner fotot.






Letade som en tok efter ett bättre foto som passade bättre ihop med ramen, men till slut fick det bli ett kort som jag tog själv med mobilen på mig och min dotter Nathalie en gång i våras innan vi åkte till stan.


Så, nu är det bara att följa länken och inspireras av de andra tjejernas vackra ramar :o)


Hoppas ni har haft en riktigt skön helg och att ni får en riktigt härlig vecka. Kanske har ni lyckan att ha semester till och med :o)

Elisabeth

tisdag 7 juli 2009

Lo som följer fotografiets former och färger.

Har väldigt länge haft detta foto legat framme. Tyckte det var så fint med linjerna där strandkanten börjar, stenarna och ovanför dem där grönskan började. Ville försöka följa formen och färgerna på kortet vilket blev en riktig utmaning. Började med strandkanten som var full av bruna kvistar/gräs av nåt slag och då blev det färgen brunt förstås och så lite av de "vassare" strutsfjädrarna. Metallbrad, egengjort hjärta, lite olika blomster, snäckor förstås eftersom hon letar sådana samt en Ornate frame från heidi swapp som jag nyligen fick hem och var tvungen att prova. Det syns dåligt på fotot men det står "semester" på den.
Vidare till grönskan som då fick bestå av blommor, en brungrön spetsrosett, gröna stripes, en fjäril, en stor rubon och gröna halvpärlor. Lite små swirls har jag nog petat in lite här och var också :o)
Något som skulle följa stenarnas kant blev svårare, och nu i efterhand kan jag komma på många bättre sätt ;o) men hur som helst så gjorde jag en spiral av silverfärgad metalltråd och satt minirosor över. Nu blev det fokus på rosorna istället så de skulle nog ha suttit lite längre ner. Längre ut finns vita dekorationer, en liten nycker, vita halvpärlor, en fjäril...vit spets med silvertråd i...
Vattnet...i kanten sitter en sten så därför så blev det en stämplad sten där, fler blommor, fler strutsfjädrar...denna gång även några "strån" från en plymfjäder. Crystals, beiga halvpärlor
Lite annorlunda, men ganska typisk "bettan" ändå tror jag :o)
Har massor av supersöta bebisar att prova också....men jag har inte kommit på hur ännu :o) Det kommer väl vartefter...
Hoppas ni har det bra där ute i cyberspace!
Kram
Elisabeth

söndag 5 juli 2009

Falskt konvolutkort :o)

Har roat mig med att göra ett falskt konvolutkort.
Dvs istället för att dubbelvika pappret så klippte jag isär det så jag kan göra ett till fast med baksidan på pappret utåt. Det bidde ett grattiskort. Halvpärlor, minirosor, nya liljorna och de andra blommorna från papirloftet som jag aldrig minns vad de heter, blad, spets, en droppe och en liten grattisskylt som jag klippt sned och vind för att prova hur det blev. Gjorde att kortet fick ett snett utseende dock, men man måste ju prova ;o)


Ett enkelt kort inuti.

Har en påbörjad ask också som jag gjort av ett papper jag länge suktat efter, men än så länge ser det ut att bli ankskit av alltihop...få se om jag löser det på nåt sätt.
Snart är helgen slut, vilket betyder väldigt lite ork för scrap om jag känner mig själv rätt ;o) men man ska aldrig säga aldrig. Om SMHI har rätt så ska jag äntligen få slippa denna olidliga hetta denna vecka, och bara det kan ju göra att man är piggare :o) Hoppet är det sista som överger än, eller hur ;o)
Hoppas helgen varit super för er också!
Elisabeth

lördag 4 juli 2009

Äntligen en lo, och det med mina nyinhandlade papper från websters page :o)

Nu har jag äntligen gjort en lo igen :o) Har varit så sugen ett tag och beställde till slut hem en massa roliga papper från websters page(...kan va felstavat ;) ) Nya färger på halvpärlor, nya blommor, nytt alfabet, löv, nytt crystal...så nöjd för en gångs skull med mitt inköp. Denna lo handlar om i våras när Samantha tyckte det var SÅ intressant med alla små kryp hon hittade överallt på sin upptäcksfärd. Tyvär höll det inte i sig, så nu är minsta lilla fluga livsfarlig :DNågra närbilder på dekorationerna. Hade önskat att jag hade haft fotot i en mycket större storlek. Tror att det hade blivit mycket snyggare :)

Tycker ju att det är så snyggt med de där Primarankorna man kan köpa, men ibland är jag ju bara så snååååål :D, Här har jag gjort min egen ranka med hjälp av några liljor och några löv :o)
Idag är det ett alldeles lagom väder ute, men inte vill jag gå från scrapbordet för det ;-) Har ju scrapabstinens ju :-o....
Önskar er en riktigt härlig dag!
Elisabeth

torsdag 2 juli 2009

Dopset i blått :o)

Nu är det publicerat i storyhouse blogg så nu visar jag det även här. Det babyblåa setet som jag gjort i doptema. Tyckte det var såååå härligt att få skapa i ljusa pastellfärger :o) Har ju annars lite svårt för det.
En väggprydnad i form av ett hjärta med texten "du är älskad" och ett matchande kort förstås :-) En rund ask, som även är dekorerad inuti blev det också och många fler bilder på den finns i storyhouse blogg.Den lilla tavlan så den syns lite bättre :o)
En dekorerad tändsticksask att tända dopljuset med.

Sedan en liten presentförpackning som man kan ha till en liten minnesgåva till gästerna.
För att se fler bilder och läsa lite mer om vad jag använt och så, så klicka på länken och besök storyhouse blogg :-)

Får man säga att man önskar kallare väder?
Att man inte vill ha mer värme?
Jag står just nu bland höga och låga industrilokaler och röjer sly i stekande solsken och inte en vindpust som levererar lite syre. Jag dricker vatten, jag häller vatten på en liten näsduk och blaskar ansiktet i var 20:e minut, men ändå....när det äntligen är dags för rast så är jag svimfärdig av värmen.
Skulle vara intressant att veta vilken värme man jobbar i där mot väggarna, men vill jag igentligen veta?
Orken att scrappa finns inte riktigt, samtidigt som lusten att göra det ökar....blir väl inge bra om man inte orkar göra det ordentligt gissar jag ;o)
Hoppas ni har sköna dagar!
Elisabeth