torsdag 17 december 2009

Utmaning till sukkersött, bil-luciatåg och äntligen vinter :o)

Har tagit mig en liten pysselstund då jag tittade in hos sukkersött och hittade deras utmaning. Blev lite sugen på att hoppa på den och man skulle göra en gåvopåse.

Tyvär är det ju attans så svårt att fotografera de tider på dygnet när jag är hemma men en bild blev det i alla fall som inte blev för suddig ;-)

Gjorde en ganska liten påse som jag sedan embossade med silvervit fluff på kanterna. Dekorerade med en vinterbild, strutsfjäder, snögubbe och blommor för att nämna lite. Har naturligtvis glittrat flitigt även här. Så här mörkt är det när jag hämtar min lilla tös på dagis nu i vintertid. En som verkligen njuter av att det snöar och berättar glädjestrålande om hur de åkt madrasser nerför backen på gården :o)

Billuciatåg.
Japp, du läste rätt ;-) Varje år är det en firma som har sk "caddys" (bilar) som kör Luciatåg genom staden. Detta år var första gången jag fick se dem och jag försökte naturligtvis desperat fånga dem på bild.
Inte helt lätt med mobilen kan jag säga, de stod ju inte still =D
På första bilden så syns Lucia (under Willysskylten) samt några av de 10 tärnor som körde bakom.
Slutet av tåget. Det var 5 eller 6 "stjärngossar" och två tomtar också. De spelade naturligtvis mysiga luciasånger genom en högtalare samtidigt som de körde runt.
Har även försökt mig på att fånga några av våra juldekorationer ute på bild. Har en liten "tomtegrotta" med små minigranar som just nu är ganska så dold av snön.

Hoppas ni har en riktigt härlig helg framför er!
Kram Elisabeth

3 kommentarer:

Pyzzlan sa...

Vilken mysig gåvopåse! Snögubben passar ju perfekt på den. Billuciatåg har jag aldrig hört talas om tidigare. Intressant!

Pernol sa...

Vilken jättefin gåvopåse!!! =) Billuciatåg har vi också här uppe. Men då är det bara lucia och 4st tärnor.

Ha en trevlig 4:e advent!
kramleikram Pernilla

Diana/Decdia sa...

Påsen var jätte härlig, super fin!