söndag 18 juli 2010

En bankbox, poolbygge och en liten semestertripp :)

Ojojoj, det var väldigt länge sedan jag uppdaterade min blogg. Men som hos många andra just nu så finns det inte så mycket pyssellust. Häromkvällen satt jag dock och pillade lite med ett papper och det blev en liten box att samla pengar i =D Tanken bakom namnet "Bank" är väl att pengarna bara ska användas när man normalt går till banken och tar ett lån ;)

Svart med röda prickar på utsidan och röd med svarta prickar på insidan. Röda rosor, svarta blad och band, en nyckel och en liten skylt. Öppnas på detta vis och det gick åt ganska exakt ett 30*30 ark till denna.

Anledningen till boxen igentligen är väl att vi har en förmåga att göra slut på vår Buffert hela tiden....samlar pengar till oförutsedda händelser och så....ups...borta :-o
Det var så att vi länge suttit och tittat på vad vi ska ha för pool sedan när det börjar bli dags att bygga den och kommit fram till att en murstenspool 8*4 m är vad vi vill ha. Plötsligt en dag får maken se på blocket att någon säljer exakt en sådan som vi vill ha...FÖR HALVA PRISET! Den var visst för stor för hans tomt i stockholm, så vad gör man då? Jo, man tar buffertpengarna, packar in ungarna i bilen och drar till stockholm för att köpa poolpaket. Vi skulle ju bara lägga den så länge, men alla som känner min karl, vet ju hur det brukar gå med sånt, så rätt va det var, så hade vi en stor krater på vår gräsmatta :)
Sen hade jag semester! UNDERBART! Var hemma och hade det bra i en och en halv vecka och sedan tog vi husvagnen och for till Öland i några dagar. Sola, bada och bara slappa. Helt utan hemmets alla måsten ;-)
Samantha framför badstranden på kapelluddens camping.

Åter hemma och dags att jobba. Fruktansvärt jobbigt att slita med att röja sly i ett industriområde i denna olidliga hetta som var förra veckan...men jag klagar inte på värmen ;-)
En dunk vatten att spola huvet med var helt nödvändigt och fruktansvärt skönt!
Stopppar man ett par flaskor med vatten i frysen över natten så har man isvatten hela dagen lång. Gott som tusan =D
Men ibland är man snurrig redan på morgonen när man ska åka iväg. Kom fram en dag och insåg att jag hade foppatofflorna på mig :D Men det gick en dag i dem också ;-)
Måste erkänna att jag är lite impad av min makes otroliga arbetsförmåga! Jag är TRÖTT när jag kommer hem i denna värme, han fortsätter jobba lite till. Jag tar det GÄRNA i lite lugnare tempo på helgen, men han sliter på och har murat hela helgen lång. Det är förvisso lite bråttom, för det är ett hål på 2½ m djup och när leran torkar så spricker den och rasar ner....då plockar man upp...(vilket jag gjort i grävskopan idag)...men det faller ju ner mer hela tiden, så det blir en jäkla massa att plocka!
Vi har haft i grus och lagt ner dränering först och gjutit en form som han murar på....eller vi och vi, han "min egen handyman" har gjort det ;-) Nu ska det dit frigolitblock också på utsidan innan vi kan fylla på med grus. Vi hade tur när vi var i stockholm och köpte poolen, den killen hade massor av frigolit som vi fick ta med oss också så han blev av med det. Synd att vi inte hade lastbil säger jag då, för frigolit tar en väldans plats ;-)

Imorgon är det måndag och dags att sticka iväg till jobbet igen :-) Det gör inget att det är varmt, men jag slipper gärna de där 32 och 33 graderna som jag hade förra veckan när jag jobbade .... den kan få komma när jag kommer hem ;-)
Hoppas ni har det supersbra i värmen och får slappa mycket!
Elisabeth

3 kommentarer:

Karin sa...

vilken söt ask! en sådan skulle jag med vilja ha (fast FULL med pengar *asg*)
Sicket jobb ni har lagt ner på att göra en pool, vilken tur att ni kunde fynda den så bra i sthlm.. synd att du bor så långt bort annars hade jsg gärna kommit på poolparty/scrapparty.. =)
Ha det fint,
kramar!

Pernol sa...

Vilken söt liten ask! Vilket jobb ni lägger ner på poolen. Men fint kommer det att bli när det är klart.

Ha en bra vecka!
kramis Pernilla

Cornelia sa...

Ser ut att bli hur underbart som helst med poolen!

Du... jag skulle vilja komma i kontakt med dej... vill du vara gullig och maila??

cornelia@raggsocka.se

Tackar!
Ha det gott i värmen!