torsdag 13 januari 2011

Gitarrer i massor och en massa höghöjdsträning ;-)

Tänk så det kan bli :-)
.
Vi gav ju våra barn en varsin gitarr i julklapp i år och även om de fick en dvd så de skulle kunna lära sig lite själva så sökte vi reda på en bra sida på internet. Bra, är inte tillräckligt, den är helt super och gratis. Många lektioner, Bra förklaringar med både bilder och filmer :-)
Det slutade ju med att både jag och maken satt och lirade med Olivers gitarr på kvällarna samt hela dagarna när han var borta ;-)
.
Nu känns det som hela huset är fyllt med gitarrer ;-) Olivers gitarr höll inte i en spännskruv så det fick vi köpa en ny och när jag mailade hobbex så fick jag svaret att de skickar en ny gitarr. Utan att jag behöver skicka tillbaka den första ;-) Så då har vi plötsligt 4st.
.
Fast maken köpte sig en elgitarr på blocket och jag skickade efter en Fender sunburst från Thomann...hehe...många gitarrer blir det :-D
Jag valde en westerngitarr då jag är countryfan och det är vad jag vill lära mig spela!
Visst är den väl fin ;-) Nu ska jag "bara" lära mig hantera den också.....


Annars är det mycket höghöjdsträning som gäller då jag är med plåtslagarna i stan och röjer...jag är ju inte överförtjust i höga höjder direkt även om man inte kan kalla mig höjdrädd. Har ju mest varit vakt när de hållt till på de brantaste taken :-o
Utsikt från gårdagens tak, då jag var med upp och skottade snö....nere på backen syns "Dala" som stod vakt.
"Rille" sitter längst ner i kanten och hackar is. Det är helt otroligt vilken tjock is det blir i rännkanterna...30cm tjock är inget ovanligt...tänk om ett sånt as skulle rasa ner...
Idag var det ytterligare ett brant tak att klättra på...inte lika högt, men det var ju för sjutton som att stå vid en vägg :-o Måste säga att jag är grymt stolt över mig själv som faktiskt stod där och skottade ner snö och dessutom sedan satt med foten i rännkanten och hackade is!
Jag överlevde det också även om jag var liiiite darrig i benen när jag väl kom upp därifrån ;-)

Imorgon är en ny dag som även den spenderas på taken i stan ;-)
Ha det så gott och se upp för istappar! :-)
Elisabeth

3 kommentarer:

Jessica sa...

Hej på dej och uschan vilka höjder! Vad heter sidan med goitarrlektioner? Jag och Sebbe har anmält oss till en kurs precis, får se om vi kommer med. Kul att lära sig något nytt!
Jessica

lantromantik sa...

Hallo
längesen jag skrev något i denna blogg ...

höjder är kul , börja gunga och hoppai studsmattor och gå lite cirkus så mår man snart genast bra på höjder, ser lite farligt ut...

Jag kan spela gitarr vi har mina två gamla jag kan massor av ackord och countrylåtar, min bror håller i gitarrlektioner finns inget han inte kan spela...eller lära provspelade nyss för malmsten, får se hur det gick.

även jerry kan grunder sedan länge men det beror på kenny men jerry han har ju haft gitarr i flera år också ...vi brukar sitta med barnen och spela max har blivit riktit duktig ...de börjar musikskola nu i vår...Lycka till på taken ...och med gitarrspelandet:)

Susann sa...

kikar in och önskar en fin kväll :)