söndag 9 maj 2010

Altantaksbygge och svarthårig jag :-)

Idag var det äntligen uppehåll och det blev sådeles dags att fortsätta med altantaket. :-) Det här är andra sidan på husets kortsida där altanen är lite större. Det mellan stolparna kommer här att få glasdörrar och det utanför blir "soldäck". Låter ju så himla käckt, men här hemma är det INGEN som har lust att ligga och lapa sol. Så vad vi ska med den till vet jag inte :-D...sätta lite blomkrukor kanske med blommor som kommer att torka ur innan halva sommaren har gått tack vare söderläget ;-)

Och motorsågen är på plats ;-) Den blev ju efterfrågad förra veckan då den ofta används till allt man gör ;-)
Fick ett ryck igår då vi var och handlade i Ica....Vi blev stannandes vid hyllorna med hårfärgning och maken föreslog att jag skulle satsa på Svart :-o Jag har aldrig färgat håret svart förut, så visst, det måste ju testas ;-)
Skickade en bild till syster med orden "svarta häxan i familjen :-)" och fick till svar "fan, va elak du ser ut ;-)"
:-D Kanske det, men jag är snäll som ett litet lamm....nästan ;-)
I veckan som varit har vi firat lilltös som blev 4 år. Trevlig kväll med gäster och en barbietårta som jag inte ens tog kort på :-o, hon fick bland annat en stor lekstuga i plast som de har haft ruskigt roligt i hela dagen idag :-)
Annars har vi jagat får! Jag har varit superarg och elstängslet har blivit med fler och fler trådar hela tiden. Och ändå rymmer de!
En dag så jagade jag först in fåren vid halv 12 tiden på dagen...tog en halvtimme av arbetsdagen som jag stressade som en bäng för att jobba ikapp sedan på dagen. Skyndade hem för att skjutsa in Grabben och hans kompis till stan och Grabbhalvan. (Det gick kanon, han var in på plats 213 med tiden 21:51..bättre än förra året och han slog farsan sin i år också ;-))
Men innan vi åkte kom jag på att Nathalie skulle på klassfest, men jag behövde bilen...ringa runt efter någon som kunde komma och hämta henne samt skjutsa hem henne efteråt...(Tack Elviras pappa) Ok, efter loppet så var det snabbt hem och säga åt grabben att natta lilltös och så ut igen för att försöka fånga in alla (12st) fåren som rymt igen!
Väl infångade så blev det lite fler trådar i staketet och sedan hem och hjälpa Karln att bygga en ramp till Fyrhjulingen som skulle in för besikting dagen efter.
Hemma och inne kl 22:00 supermycket uppe i varv! Men det som kändes mest var nog att jag inte träffat min lilla 4-åring på hela dagen! Hon ÄR ju ändå mammas lilla flicka ;-)
Nu är de dock kvar i hagen...jag såg när de smet en morgon...de klättrade på berget som är nästan som ett stup! Rakt upp i en fin liten rad så var de ute sedan...Nu är det fixat ;-)
Även på jobbet har det varit lite småroligt i slutet av veckan. Håller på att byta fasad på ett ganska högt hus och både i torsdags och fredags så har det blåst halv storm och då är det ju inte sådär jättekul att stå på fjärde våningen på en byggställning och jobba ;-)

Orkade du ända hit? Kul, sitter och skriver samtidigt som jag vaktar töserna som leker i badkaret. Ingenting har jag hunnit scrappa över huvudtaget och jag börjar verkligen få abstinens!!!
På Tisdag fyller grabben 15 och på Torsdag ska han firas! Tack o lov krävs inga bullar och tårta då, han kör på det han gillar bäst...Äpple, jordgubbs och blåbärspaj med marsansås, grädde och glass! Enkelt och supergott!!!
Hoppas ni har haft en superskön helg!
Kram
Elisabeth

4 kommentarer:

cia sa...

Spännande med altanen!
Vi håller också på för fullt och ska ha uterum på ena sidan, mest som vindskydd.
Jag gillar det svarta :-)

Ann-Louise Strandlund sa...

Haha ja kortet du skicka till mig såg inte ut som det här i bloggen. haha Du stirra jättemycket och ja du såg väldigt arg ut. Då blev det elak för att du skrev häxan. haha
Kram sis

Anna sa...

Hej!
Jag blev jätteglad när jag efter mycket letande hittade bilder på er fina altan, som kommer att få tegeltak.
Vi ska också bygga en liknande altan och vill ha samma tegeltak som vi har på resten av huset. När vi nu precis har beställt allt material, får vi höra att vi räknat med för lite lutning för ett tegeltak (Vittingetegel). Vilken lutning blir det på ert tak? Vill verkligen ha ett mysigt tegeltak, som vi planerat!

Bettan sa...

Hej Anna, om ni går in på vittinges hemsida och tittar så ska det finnas information om hur mycket lutning som krävs för det teglet.
Vi har nog 15-17 grader skulle jag tro, vi ligger precis på vad vi behöver för vårt tegel :-)
Lycka till med er altan :-)