torsdag 9 oktober 2008

Julblomma

Har provat att göra en julblomma men lyckades inget vidare. Visar hur jag gjorde i alla fall för ni kanske lyckas bättre. :-)
Först så har jag ritat av denna från datorn med hjälp av ett tunt papper, men den går ju också att kopiera in i ett worddokument eller nåt och skriva ut.
Jag har klippt ut en röd och en grön i denna storlek och sedan två röda i lite mindre storlek. (klippte helt enkelt en bit innanför strecken. Jag har chalkat kanterna och glittrat på dem lite grann...eller lite för mycket i rättare sagt.
Igentligen skulle man väl ha tagit ett tunnare papper och först knöglat ihop det ordentligt innan man klippte ut blommorna för en julblomma är ju inte särskillt slät.
Vik upp blombladen också.


Jag skulle också ha en rund stämpel med texten God Jul på baksidan av blomman, men då jag ingen sån äger så gjorde jag en själv. Embossat i mitten, och klippt runt. Skrivit god jul och klistrat på en röd kartong och sedan klippt ut med scalloped sax.
Lägg ihop blommorna lite omlott med en liten limdutt så du får dem att ligga kvar.
Gör hål med något vasst så du kan sätta i några brads.
Man tager vad man haver och själv hade jag en grillspetspinne som jag målade grön med promarkersen :), den blev lite tunn så har man blomtråd kan man ju binda ihop tre stycken så det blir lite kraftigare. Limma dit den på baksidan.

Sätt fast det stämplade motivet över med 3-dkuddar.

Nu är det "bara" att hitta en lämplig kruka att sätta den i. Lite oasis och lite mossa över tex. Själv hittade jag bara denna röda kruka och lite stenar att hälla i.

Varför inte göra en i svart och silver till nyår :-)
Har man qk-stansen kan man ju göra en hel liten bukett av små söta blommor.

3 kommentarer:

sidsel sa...

Den var vel inte ful:) jag tycker du har klarat det ganska bra jag.

Anonym sa...

Så kul ide. Men jag skulle nog använda den utan pinne på ett kort eller en lo.

Ann-Louice sa...

Fina blommor!


Här är ett litet tips för att få lite mer 3d effekt på blommorna om du vill ha det.

För att få lite mer "liv " i blomman kan du vika bladen på mitten och eventuellt chalka lite för att vecket ska framträda.

Här har jag gjort så:
http://ann-louice.blogspot.com/2007/11/utmaning-sju.html