tisdag 25 november 2008

Box med tutorial

Jag önskar mig en boxmall, men innan jag köper en sån så roar jag mig med att göra boxar i valfria former. Inte så svårt.
Börja med att rita upp en form som du vill ha. Tänk bara på att det måste vara liten ask för annars så räcker inte remsorna till.
Klipp ut den och rita sedan av den på pappret igen. Klipp denna gång precis utanför den ritade linjen så får du en som lite större än den första. Klipp ut två st remsor. Så hög som du vill ha den samt en extra cm som du ska biga och vika. När du gjort det så klipper du jack, som bilden visar och limmar fast det på formen. Det gäller nu att tänka till så man limmar på rätt sida, annars passar de inte ihop sedan.


När du gjort detta så klipper du ut formen igen fast i ett mönstrat papper och fäster det lätt med en tejpbit på cardstocken. Klipp ut så det blir en ram. Rak eller scalloped. Ta sedan bort det mönstrade pappret, för den du har nu är botten. Chalka ev kanterna. Nu har jag valt att dekorera det mönstrade pappret först och sedan fäst det på cardstocken och klippt ut.
Fäst dem på botten resp toppen och det är klart.
Har även gjort en liten fyrkantig ask, men på den lilla superenkla kommer tutorial lite senare!
Tack för titten.

3 kommentarer:

http://hoppetossadesign.webblogg.se sa...

men hur bär du dig åt?

Tesa sa...

Läckra boxar :o)

Mirabyll sa...

Men Guuuuuud va smart med den där hackiga udden för att få det att forma sig efter vilken form som helst! Jag är stum av beundran!