söndag 16 november 2008

Förvaringspryl

Jag har gjort en sorts förvaringspryl som jag nu ska sätta mig och dekorera.
Har fotat under tiden jag suttit och pillat med denna och lägger nu ut hur jag har gjort om det är nån som vill göra en själv.
Har inga direkta mått att ge er utan ni får kolla själva hur stort som behövs då det beror på hur stora bokstäver ni använder. Först så skrev jag ut orden på ett papper, lade det mot fönstret och ritade av dem tätt så de gick ihop. Klippte ut.

Jag ritade sedan av mallen på ett styvare papper och klippte ut igen fast nu sparade jag en rak botten på det största ordet. Klippte också ut en rak baksida samma storlek som ordet scrap.


Limmade på mönstrat papper och klippte ut. Sedan limmade jag baksidan på cardstock och klippte igen.

Efter det så embossade jag alla kanter i guld och chalkade med chestnut roanJag klippte tre remsor av cardstock som var så breda som jag ville ha facken, samt så höga som jag ville ha dem.


Limmade ihop dem som bilden visar.

Mätte ut en bit cardstock som täckte de nyligen hoplimmade bitarna (avskärmaren kan vi kalla den) och stack ut ca 2cm på varje sida.

Vek vid två cm och klippte kanterna, limmade ihop.


Limmade sedan fast avskärmaren däri och limmade sedan fast hela kittet på det stora ordet scrap.Skar sedan små remsor av cs som jag använde att fästa avskärmarna på bokstaven. Ju fler destå stadigare.


Limmade sedan fast baksidan och fäste med små remsor även där.


Skar ut 3 st fyrkantiga bitar av cardstock som jag vek in vid två cm hela vägen runt om, klippte och vek ihop till små boxar. Limmade sedan ihop dem med varandra. Till sist så limmade jag fast ordet tillbehör på den.
Tömde 4 tändsticksaskar på stickor och klippte till mönstrat papper och klädde de med som bilden visar. Pappret skall dock inte vara så långt ifrån varandra utan limmas ihop.
Blev så här och den limmade jag fast på ordet SCRAP
Sedan skar jag till cardstock och klädde kanterna samt fronterna på lådorna. Satte även dit brads att öppna lådan med. Var noga med att inte trycka in dem helt utan de ska vara en bit ut så det går att få tag i dem.
Så här ser det ut i mörkret. Jag har valt att inte limma fast "tillbehörslådorna" på tändstickslådorna utan låtit den stå lös. Vill man kan man ju limma dit dem.
Nu är det bara att dekorera kvar :-) Och när jag gjort det kommer ytterligare en bild. Den ska jag ta i dagsljus och inte på kvällen med min mobil :D
Och jag lovar.....
Jag gör aldrig om det. Fy vilket pilljobb, och vad mycket lim det gick åt :-o

4 kommentarer:

Anonym sa...

Så snyggt. Kan ju vara något att prova på.

Malin sa...

JÄttesnygg!!! Kan tänka mig att det var en del arbete med den ;P Men nu har du ju en så då behöver du inte göra fler=) Men jag blir allt lite sugen att pröva...=)

Anonym sa...

Så mycket jobb men så blev det ju fantastiskt fint också :-)
Puck Stämpelboden

http://hoppetossadesign.webblogg.se sa...

WOW!!
Håller allt ögona på dej min sköna!
Stämpelbodens DT var här å spanade!
Kolla in vår inspirationsblogg om du vill veta vad vi spanar efter...
http://stampelbodens.blogg.se/
Kram Mariante