lördag 30 januari 2010

Kort, Krona och årets första lamm!

Kortet jag gjorde för ett tag sedan med mina nyinköpta papper :o) Använde Martha Stewart punchen, utstansade löv, spellbinderram, swirls från bosscut och lite annat smått och gott. Stämpeln är från Sarah Kay. Sen fick jag för mig att "bygga nåt eget". Det blev en krona. Inte särskillt vacker men nu vet jag hur jag ska göra och planerar för en mindre variant i vita shabby toner istället ;o)
Inuti blev det ett enkelt lite hjärta som fick hänga.
Vinterlamm!
Har inte kvar den tackan som brukar lamma i Januari, men det hjälper tydligen inte. För nu var det en annan som bestämde sig för att få vinterlamm.
Och det är ju nåt visst med det allra första lammet :o)
Hittade denna lilla sötnos ute i kylan när jag kom hem från jobbet så det var bara att få med sig lammet och modern till fårhuset som är lite varmare och strö ut massa mysig halm åt dem :-)
Denna lilla kille skulle heta Bobbo säger min dotter.


När jag på kvällen tittade till dem så hade även en liten flicka tittat ut. Alldeles ny är hon här på bilden. En liten Doddo ;-)

Nu är det förberedelser för kalas som gäller då min mittersta tös fyller 9 år idag.
Hoppas ni har det bra i vinterkylan!
Elisabeth7 kommentarer:

Annika sa...

Vilket sött lamm.
Vi har sju tackor som ska lamma i mars. Längtar redan :)

malwa sa...

Vilka sötingar! :)

Och grattis till nioåringen! A (som blir nio i mars!) håller just på och inventerar mammas scrapsaker för att få iväg det utlovade brevet.

Cornelia sa...

JAG tycker att kronan blev fin!

Och lamm... ja, finns det nåt sötare???!!!

Ann-Louise Strandlund sa...

Va kul med t o m två stycken. Jag ska skicka presenten till Nathalie imorgon. Men ni får säkert hämta ut den på posten eller Ica eller vart ni hämtar. Hoppas hon fick en roligt födelsedag och mycket besök ändå. Vågade inte åka i all denna snö.

Sylvia sa...

Hello Bettan!

You have visit my blog, thank you very mutch!
I see you have got little lams, they ar quite!
And a lot of beautyfull creations!!!!! I realy love your blog! If you dont mind, i want to hop by and visit you blog some more.

Greetings
Sylvia

cia sa...

Å vad mysiga!
Grattis till dottern:-)

ansol sa...

Visst är det mysigt med lamm. Men de "skall ju inte" födas i januari. VI hade också en tacka som envisades med att föda vid "fel" tid. Hon lyckades med 2 kullar ett år. Och båda vid konstiga tider.
Nu har vi inga får längre, för mycket vargar i närheten, men jag saknar det allt när våren närmar sig.