lördag 14 mars 2009

Boxtutorial :)

Efter förfrågan så kommer en tutorial på en box, fast denna gång är den mer åt det fyrkantiga hållet samt går i svart :-) Först gör du en boxstomme genom att ta en fyrkantig bit papper och biga och vika kanterna ca 1½ cm runt alla sidor. Klipp in kanterna och limma ihop som bilden visar.
Sedan tar du ett papper...(jag tog reklam från skånska byggvaror ;-)) Klipp som bilden visar tills du har en form som är lite större än asken. Kan tyvärr inte ge en bättre beskrivning då det är så här jag själv gör.


När du har bråkat färdigt med tio olika papper för att få en bra form så ritar du av den på det mönstrade pappret du vill ha. Limma fast på ett hårdare papper i den färg du önskar och klipp ut så du får en ram runt. Sedan tar du ett annat papper du vill ha på insidan. Det ska vara lika stort som "golvet" på boxen och lite längre på ena sidan. Där viker du fram och tillbaka ett antal gånger och limmar sedan fast den på baksidan av boxstommen. Jag chalkade kanterna och stämplade några swirls på den innan.

Limma fast de två utklippta botten och toppenplattan. Ta sedan ett papper och mät ut så det täcker golvet inuti samt en bit upp på locket. Ta en cirkelpunch om du har och gör ett "halvt hål", annars kan du klippa till en öppning om du vill ha det. Tänk på när du limmar fast detta innerpapper att det bara ska limmas i kanterna på locket, annars kan du inte få dit en tag.
Istället för spets satte jag denna gång ett matchande papper runt boxen.

Gör en tag att sätta i fickan på locket. Nu börjar det roliga med att dekorera den. Jag tog en blomma och limmade fast en ros i. Klipp av själken och LÄGG UNDAN. Den kan du behöva senare.Jag har här satt dit blommorna på locket samt några inuti. Den lilla texten är utskriven på datorn, utklippt, fasttejpad på matchande hårt papper och utklippt igen så det blev en liten tunn ram.

Nu brukar jag ta fram mina andra små blommor, men det finns faktiskt andra varianter att ta till, så nu är det dags att ta fram de avklippta själkarna. Klipp små trekantsrängor av papper i den färg som matchar blommorna. Här får man prova sig fram hur man vill ha sina blomknoppar. Limma pappersremsorna och snurra dem runt själkarna.
För att få blommoran att sitta ihop sedan brukar jag tvinna ihop själkarna och klippa av i lagom längd.

Sätt nu fast dina miniblommor var du vill ha dem och ev några andra dekorationer. Jag har satt dig några pärlor och en rosett med lite längre band.
Det var det hela och här är resultatet.

Önskar er en underbar helg!

Imorgon laddar jag in mitt bidrag till alterutmaningen jag var med i. Glöm inte att titta in då :-) //Elisabeth

12 kommentarer:

cia sa...

Å den här var nästan ÄNNU finare om det nu är möjligt!
TFS som de skriver over there;-)

lillis70 sa...

Ohhh vad söt ask!!!!
Det ser ju enkelt ut men jag har redan tillräckligt många grå strån på huvudet... så jag ska nog kolla beskrivningen några gånger till :-)

zozzo_87scrapbooking sa...

Wow!!WOW!!!Så underbar ask...Och tack för tutorialen:-) Jag kommer någongång att få använsning av den. Möjligen snart. Hobbyhusets CC har ju en utmaning om att altra en ask...Maybe then;-) Kraam

Tesa sa...

Verkligen jättefin, tack för beskrivningen, jag som älskar nya tekniker kommer absolut att testa detta. Kram

Pernol sa...

Den där asken var ju jättefin!!! Tack för beskrivningen!!! Tack för att du delar med dig!! Nu ska jag försöka göra en sån ask!
kram
Pernilla

CamillaE sa...

Så väldigt fin! Tack för beskrivningen!

Åsa/asamia sa...

Helt underbart vacker - romantisk och bra tutorial. Tack!

Mill@n sa...

Lika fin som den förra!! Helt enkelt underbar. Jag gillar formen massor!! Tack för beskrivningen också, måste absolut prövas. Kram

AnnikaS sa...

Så fina askar du har gjort! Tack för inspirationen och den tutorial du gjort.

lekrummet sa...

hjälp oss med tips och idér på vår hemsida!

MVH/ lekrummet

Mia sa...

Vilken bar tutorial du har gjort. Gjorde min första box idag av din beskrivning. tack så mycket för hjälpen. Jag blev mäkta nöjd med min box för att vara första gången!!!

Mia sa...

Å va roligt att du va inne på min blogg!!! Såklart att du får lifta citatet!! Blir bara stolt om jag kan ge lite inspiration till någon! :) Ha en bra dag! Kram Mia