tisdag 24 februari 2009

Boll, gör en krokus och hjälp jag gör en scraphörna.

Först så har jag provat att göra en boll av 20 utstansade cirklar. Hittade idén här och tyckte de var så söta. Men det krävs nog några försök innan man får alla skarvar snyggt ;-)


Gör en krokus eller två :-)
Förvisso är det ett tag kvar till påsk, men varför inte börja med lite söta krokusar? Denna var väldigt enkel att göra.

6 cirklar i valfri färg behövs. Jag målade med lila promarkers på bladen också och på närbilderna ser ni hur jag vikt nederkanten för att få dem böjda. Satt ihop 3 st först med en orange lite knöglad stripes i mitten. Sedan satt jag ihop de andra tre och limmade ihop dem så de blir som på bilden.
På baksidan ser ni hur jag har "fuskat" dit själken. Det vita i nederkant är en vit cirkel jag snurrat runt själk och blad.

Hjälp! Nu gör jag scraphörna!
Mitt kontor är alla organisatörers skräck!
Kontoret är det ställe som står allra längst ner på städlistan jämt. Det är viktigare med allt annat...Nu har vi fått nog och igår plockade vi ner hela kontorets innehåll i lådor och började flytta om och organisera.
Min scrapyta var vid detta tillfälle mindre än 20*20cm :D

Första bilden är där jag satt. Andra bilden är var jag ska sitta nu fast med mitt egna raka skrivbord. Hyllan som syns på bild nr 2 ska jag ha. Jag har en tavellist och en stång med några krokar och byttor.
Om en liten stund åker jag till stan och fortfarande står allt i rummet utanför. Jag vet ju inte hur det ska vara.

Hjälp mig nu snälla, tipsa mig om sidor med scraphörnor, kom med bra tips och idéer på vad jag behöver.
Så fort det är klart så kommer "Efterbilderna"

10 kommentarer:

Veronica Tingvall sa...

Du gör alltid så mycket fint. De där krokusarna är underbara. Jag kan tyvärr inte hjälpa till med organisationen men jag ser fram emot att se tipsen du får och det färdiga resultatet. Vi ska ju flytta snart och då slulle jag vilja få det rätt från början.

Hoppas du får en härlig dag
Kram/Veronica

Scraptroll sa...

vad kul att du ska fixa till en scraphörna.
Om du går in på länken så kan du se hur min scrap"hörna" såg ut när jag flyttade om allt sist.

http://mylifeon.blogg.se/scrap/2008/october/mitt-scraprumhorna.html

Tussemaja sa...

Åh vad härligt att se en till skapa i ett rum av kaos :) Jag väntar på att jag ska få råd att köpa Expedit bokhylla och lite annan smart förvaring. Lycka till!

sari sa...

vilken vacker blomma och boll! =) Lycka till med hörnan!

Anonym sa...

Fina blommor. JAg kan tyvärr inte hjälpa dig med organistsationen. Men jag tror det kan finnas någon tråd om sånt på svenskscrapbooking.se

Pernol sa...

Krokusarna är jättefina!!! tyvärr kan jag inte hjälpa dig med scraphörnan.:( Hos mig ser det ut som på din första bild.*fniss* Jag har dock en bild på min drömförvaring i min blogg. Hör ör den http://pernolpysslar.blogspot.com/2009/01/nskefrvaringen

kramisar Pernilla

Maria sa...

Va mycke fint du skapat av cirklar. Imponerande.
Hoppas du får ordning på ditt pysselrum.
Maria

Anonym sa...

Jag har tänkt mig journalingen på separata sidor. Sidorna är redan gjorde utan dekos. Men jag har inte skrivit texten ännu. Vet inte rikigt än hur jag ska göra dom. Det blir helsidor med jouranling.
Har lite annat att greja med inatt. Ska testa att leka lite i photoshop. Så jag får se om jag hinner med scrappa inatt. Ska städa en hel del också. Sov gott!

Lotta sa...

Vilken söt krokus....och bollen var ju jättehärlig. Tyvärr har jag inte bra tips på att få till en bra scraphörna....trots att jag nyss ändrade på min (till det bättre) är jag inte helt nöjd än.....Men det ska bli kul att se när din hörna är klar:)

MalinL sa...

Vilka härliga verk!

Just de där rosa rosorna köpte jag hos Nordljus(www.nordljus.net)finns under övrigt och småplock. Men jag tror att de rosa är slut nu. Men sen har jag även köpt mer rosor i olika färger på inkywings! (www.inkywings.com)